Consumptief krediet

Bij een consumptief krediet gaat het over een term die veel gebruikt wordt bij de kredietvormen. Het gaat hierbij over de aanschaf van goederen met beperkte houdbaarheid. Er zijn een aantal vormen van een consumptief krediet en de belangrijkste zijn de persoonlijke lening, het doorlopend krediet, de koop op afbetaling en de huurkoop. Veel artikelen die worden gefinancierd met een consumptief krediet zijn auto’s, witgoed, bruingoed en reizen bijvoorbeeld. Het tegenovergestelde van een consumptief krediet is een hypothecair krediet. Deze lening kunt u gebruiken voor de aanschaf van duurzame zaken waarbij u kunt denken aan onroerend goed. U kunt in plaats van de naam consumptief krediet ook de term goederenkrediet tegenkomen.

Rente consumptief krediet berekenen

Als u de geldlener bent, dan betaalt u bij een consumptief krediet een kredietvergoeding in de vorm van een rente. Deze rente bestaat uit de rentekosten, die de verstrekker zelf maakt voor de overheadkosten van de kredietverstrekker, de provisie aan een tussenpersoon, de opslag voor het kredietrisico en de winstopslag. De rente van een consumptief krediet berekenen is van groot belang als u niet te veel wilt betalen. Daarbij moet u dus goed kijken naar de voorwaarden, zodat u ook zicht heeft op de voordelen en de nadelen van deze vorm van geld lenen in uw situatie.

Een consumptief krediet afsluiten

Er kan nu gekozen worden om een consumptief krediet af te sluiten. Daarvoor heeft u nu de mogelijkheid om online alle mogelijkheden te vergelijken. Maakt u hier daarom nu ook gebruik van, zodat u alle voordelen en nadelen op een rijtje kunt zetten. Hoe eerder u dit gaat doen, hoe sneller u van het geld gebruik kunt maken.

Geplaatst op 5 januari 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *