Doorlopend krediet

Als er voor een doorlopend krediet wordt gekozen, dan wordt er hierbij een kredietlimiet afgesproken. Dit houdt in dat u dit vooraf afgesproken bedrag maximaal mag lenen, maar u mag ook minder lenen. U kunt het bedrag in een keer opnemen, maar dat is niet noodzakelijk bij een doorlopend krediet.

Wat is een doorlopend krediet?

Wat is een doorlopend krediet? Vraagt u het zich wel eens af? Wij kunnen u een duidelijk antwoord geven op deze vraag. Het is een “populaire” lening waarbij u alleen maar rente hoeft te betalen over het opgenomen bedrag. Bij de meeste doorlopende kredieten betaalt u per maand een vast bedrag aan zowel de rente als de aflossing. Als de rente hoger is dan doet u langer over het terugbetalen van de lening dan bij een lagere rente. Wanneer u niet het hele bedrag op gaat nemen van een doorlopend krediet, dan lost u ook sneller de lening af dan wanneer u het hele bedrag gaat lenen. Bij een doorlopend krediet is het wel van belang om te weten dat de rente variabel is. Op het moment dat de rente omhoog gaat, betaalt u meer rente en minder aflossing. Het maandbedrag blijft hierdoor wel hetzelfde. U doet er alleen langer over om het geleende geld terug te betalen. U mag steeds het afgeloste bedrag opnieuw opnemen als u de limiet niet overschrijdt.

Een doorlopend krediet aanvragen

Wilt u graag een doorlopend krediet aanvragen? Dan is dat een goede keuze wanneer u niet meteen het geld allemaal nodig heeft. Bij een verbouwing is het niet aan te raden om deze leenvorm te gebruiken. De rente is namelijk niet fiscaal aftrekbaar en dat is de rente bij de persoonlijke lening wel. Een doorlopend krediet aanvragen heeft een aantal voordelen. Zo is er sprake van een vrije geldopname binnen uw kredietlimiet en kunt u zonder kosten het gehele bedrag, of een deel ervan, vervroegd aflossen. Daarnaast kunt u ook het geld dat u heeft afgelost weer opnieuw opnemen.

Geplaatst op 5 januari 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *